Kees van Kooten schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2020

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Kees van Kooten schrijft dit jaar het Nationale Voorleeslunchverhaal. Dat is zaterdag bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. Van Kooten leest het verhaal zelf voor op vrijdag 2 oktober bij Omroep MAX op NPO1. Het is dan Nationale Ouderendag,

Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen via de Zilverlijn, de belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zo veel mogelijk ouderen worden voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen. Daarnaast worden bibliotheken en zorginstellingen opgeroepen om zelf in actie te komen op 2 oktober, door bijvoorbeeld zelf hun oudere leden te bellen, of voor te lezen via livestreaming vanuit de bibliotheek.

Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een voorleeslunch voor ouderen te organiseren. Op alle deelnemende locaties wordt dan het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen. Tijdens eerdere edities lazen onder anderen Nico Dijkshoorn, Ruben Nicolai, Eva Jinek, Gerard Joling, Willeke Alberti en Dieuwertje Blok voor. Door de coronacrisis is het onzeker of in oktober fysieke bijeenkomsten met ouderen georganiseerd kunnen worden. Daarom leest Van Kooten het verhaal dit jaar voor op tv.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.