Witte rook uit Zandvoort: principeakkoord over college VVD, D66 en CDA met steun van PvdA en GBZ

Gemeentehuis Zandvoort, binnenkort weer met voltallig college van B en W.© Foto RS

Richard Stekelenburg
Zandvoort

De politieke onderhandelaars van VVD, D66, CDA, PvdA en GBZ in Zandvoort hebben een akkoord bereikt over een nieuwe coalitie. VVD, D66 en CDA zullen elk een wethouder gaan leveren.

De afgelopen weken werd onderhandeld onder leiding van formateur Eric van der Burg. In Zandvoort ontstond vorige maand een bestuurlijke crisis na een amendement over de financiering van de nieuwe toegangsweg naar het Circuit. De drie wethouder van VVD, OPZ en CDA stapten op. Afgelopen dinsdag zat hun opzegtermijn erop, sindsdien vormt burgemeester David Moolenburgh in zijn eentje het dagelijks bestuur van de badplaats.

Naar verwachting zullen Ellen Verheij namens de VVD en Gert-Jan Bluijs namens het CDA terugkeren als wethouders. Wie D66 naar voren zal schuiven, is nog onduidelijk.

Het akkoord tussen de vijf partijen moet nog worden uitgewerkt op details. Naar verwachting ligt er eind volgende week een definitief coalitieakkoord dat door de vijf fractievoorzitters kan worden ondertekend. Hierna kunnen de wethouders worden geïnstalleerd door de gemeenteraad. Het streven is dat dit tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 juni zal gebeuren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.