Pieter Vermeulen Museum in Driehuis gaat weer open. Aanraken mag alleen met de ’magic potloden’, en vooraf reserveren

Pieter Vermeulen Museum. Vooralsnog alleen kijken met je ogen.© foto pvm

Van onze verslaggever
Driehuis

Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis is vanaf 5 juli weer geopend.

De voormalige aanraak-tentoonstelling ’De Verborgen Vogeltuin’ is omgetoverd tot een kijk- en speurtentoonstelling, geschikt voor iedereen vanaf vier jaar.

Tijdens de uitgezette speurtocht, valt er met je ogen veel te ontdekken. Samen met de magic potloden, die elke bezoeker meekrijgt, waarmee toch een knopje aangeraakt kan worden, wordt het een tocht door het leven van dieren die in tuinen en parken om ons heen leven.

De bezoekers komen erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is, hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En dat het dus belangrijk is om je tuin te vergroenen: oftewel: ’tegels eruit, groen erin’.

Klimaatverandering

Ook ontdek je hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering.

Wie buiten van nog meer groen wil genieten kan ook een natuurpadtasje reserveren. Met de tas met materialen kan een wandeling van ongeveer een uur gemaakt worden in het nabij liggende park Schoonenberg. De tas kost 5 euro. De Natuurpad-wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en kan ook los geboekt worden.

Het museum houdt zich bij alle activiteiten aan de RIVM-adviezen tegen het coronavirus en verwacht dat ook van haar bezoekers.

Het museum is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Reserveren van toegang met tijdslot voor zowel het natuurpad als het tentoonstellingsbezoek is verplicht en kan op onze website www.pietervermeulenmuseum.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.