Aantal coronabesmettingen wereldwijd voorbij 10 miljoen

ANP Producties | Bron: ANP
Baltimore

Het aantal mensen dat over de hele wereld is gestorven als gevolg van het coronavirus nadert het half miljoen. Dat gebeurt naar verwachting in de loop van zondag, dezelfde dag dat bekend werd dat het aantal besmettingen met het coronavirus wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd. Dat blijkt tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in het Amerikaanse Baltimore.

De Verenigde Staten tellen de meeste vastgestelde besmettingen: 2,51 miljoen, gevolgd door Brazilië met 1,31 miljoen. Ook als het gaat om het aantal doden door corona staan de VS bovenaan, met 125.539 sterfgevallen, gevolgd door Brazilië met ruim 57.000 doden.

In Europa zijn in Rusland de meeste mensen besmet: ruim 633.000. Wat betreft het aantal doden is het Verenigd Koninkrijk het zwaarst getroffen met 43.500 doden. Volgens de officiële cijfers zijn in Rusland iets meer dan 9000 mensen overleden. Italië, Frankrijk en Spanje tellen na het VK de meeste doden als gevolg van de ziekte Covid-19.

In Nederland is het aantal mensen dat aan de coronabesmetting is overleden, zaterdag met twee slachtoffers opgelopen naar 6105. Het totaal aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus is 50.074, meldde gezondheidsinstituut RIVM zaterdag.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.