Honderd vrouwen herdenken verzetsheldin Hannie Schaft in Kenaupark Haarlem

Merijn Kramer
Haarlem

Maandagochtend opeens grote drukte in het Kenaupark in Haarlem. Ditmaal niet voor een manifestatie, maar voor de opname van een promotiefilmpje over honderd jaar Hannie Schaft. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de verzetsvrouw geboren werd.

In het Kenaupark vormt een grote groep vrouwen een cirkel om het beeld van Hannie Schaft. Met de promotie probeert Nationale Stichting Hannie Schaft extra aandacht te krijgen voor de geboorte van de verzetsstrijdster (1920-1945).

(Tekst gaat door onder de foto)

Voorzitter Jeroen Pliester vertelt dat het dit jaar belangrijk is om haar leven te vieren. ,,Zij is in Haarlem natuurlijk een van de grote verzetsheldinnen. Daarom past het goed om het filmpje in het Kenaupark op te nemen. We willen haar leven vieren en daarmee verder gaan dan herdenken.’’

Voor het filmpje zijn een honderdtal vrouwen opgeroepen, met voor een groot deel KLM-stewardessen die door de coronacrisis vaak stil zitten. Het filmpje wordt eind juli gepresenteerd. Hannie Schaft werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in de duinen vermoord door de Duitse bezetters.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.