Raymond van Haeften wordt de nieuwe Formule 1-wethouder namens D66 in Zandvoort

Raymond van Haeften.© Publiciteitsfoto

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Raymond van Haeften (67) wordt de nieuwe wethouder voor D66 in Zandvoort. Hij krijgt onder meer de Formule 1 in zijn portefeuille.

Van Haeften gold als de ’superwethouder’ in de laatste periode van de zelfstandige gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude. Met toenmalig burgemeester Pieter Heiliegers was hij leidend in het proces richting uiteindelijk de gemeentelijke fusie met Haarlemmermeer per 1 januari 2019. D66 Zandvoort zegt enorm blij te zijn dat de ’ervaren bestuurder met veel kennis en ervaring binnen de regio’ in Zandvoort aan de slag wil.

Van Haeften wordt met zijn nieuwe collega’s Ellen Verheij (VVD) en Gert-Jan Bluijs (CDA) deze dinsdagavond geïnstalleerd.

D66-fractievoorzitter Michiel Hermsen laat weten: ,,Raymond heeft zijn sporen verdiend in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en heeft daar zeer goed gepresteerd. Hij heeft veel ervaring met verschillende portefeuilles zoals Sociaal Domein, Onderwijs en Sport en Metropool Regio Amsterdam (MRA), maar ook ruimtelijke ordening, economie en toerisme is hem niet vreemd. Ook heeft Van Haeften een groot netwerk, zo is hij voorzitter van D66 Noord-Holland. Daarnaast heeft hij vele (neven)functies vervuld, waaronder velen op gebied van goede doelen, zoals KWF, Leprastichting en de Willeke Alberti Foundation. Raymond van Haeften is de man die we zochten en past helemaal in het profiel hetgeen we opgesteld hebben met de fractie. Iemand die onafhankelijk is, verantwoordelijkheid neemt en die zich vastbijt in ingewikkelde dossiers.”

Van Haeften woont in Halfweg zal daar ook bvlijven wonen. Via een persbericht laat hij weten: ,,Ik verheug me erop om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een stabiel, kwalitatief en goed bestuur. Dat heeft Zandvoort nodig. Heldere besluiten, goede communicatie en maximale inzet van het bestuur, en daar komen nog eens de ‘corona’-perikelen bij. Dat vraagt om scherpe aanpassingen van iedereen. Nogmaals, ik ga direct aan het werk met het gemeentebestuur, de inwoners en ondernemers om de gemeente Zandvoort verder te brengen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.