24 uursstaking bij railvervoer Tata Steel

Bart Vuijk
IJmuiden

Bij Tata Steel hebben de vakbonden maandagochtend de afdeling toegangsbeheer bij het railvervoer voor 24 uur plat gelegd.

Door deze staking kunnen vooral firma’s van buiten Tata Steel niet aan het werk op het terrein. De staking duurt een vol etmaal, en er wordt die periode ook geen onderhoud uitgevoerd aan de honderd kilometer aan spoor op het terrein van de staalfabriek.

De bonden staken verder nadat afgelopen vrijdag een eerste gesprek met de directie van het bedrijf over een eisenpakket op niets is uitgelopen.

De directie vroeg de bonden om de stakingen op te schorten, maar dat werd door FNV Metaal en CNV Vakmensen verworpen. De Tata-top kwam niet met toezeggingen over behoud van werkgelegenheid en voortzetting van de relatief onafhankelijke positie van het IJmuidense staalbedrijf ten opzichte van de Engelse tak, die al jaren zware verliezen boekt waar volgens de vakbonden Tata Steel IJmuiden voor moet opdraaien. Ook zitten de bonden nog steeds te wachten op een geloofwaardige uitleg van de directie over het plotselinge vertrek, de bonden zeggen ontslag, van directievoorzitter Theo Henrar.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.