Premium

Wilco Verschoor begon bij de Marine en maakte een geslaagde wissel naar het spoor. Zijn Flexcorail in Beverwijk werkt aan of bij railinfra in Nederland. ’We zouden nog zeker tien personeelsleden aan kunnen nemen, maar die zijn er niet’

Wilco Verschoor bij een origineel stuk spoorlijn in zijn zaak waar cursisten kunnen oefenen.
© foto Ronald Goedheer
Beverwijk

Een opmerkelijke wachtruimte. Waar bezoekers normaal gesproken op stoelen of banken zitten voor hun afspraak, staat bij het Beverwijkse Flexcorail een heuse treincoupé. Met vier ouderwetse roodkleurige stoelen die vroeger gebruikt werden in een eerste klas intercityrijtuig.

Dat het bedrijf iets met treinen te maken heeft, blijkt even verderop in de grote hal. In de grond verwerkt ligt een origineel stuk spoorlijn. Compleet met dwarsliggers, bovenleiding en stroomrails. „Cursisten kunnen hier oefenen bij het beveiligen van het spoor en het aanbrengen van beveiligingskabels en andere elektrotechnische aanpassingen”, zegt Wilco Verschoor. Sinds dertien jaar is hij eigenaar van het bedrijf dat gespecialiseerd is in het werken aan of in de nabijheid van de railinfra van Nederland.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.