Parade van scheepsmodellen bij expositie Sail IJmuiden

Een model van de clipper Stad Amsterdam.© Foto Zee- en Havenmuseum

Leontien van Engelen
IJmuiden

Openden de meeste musea de deuren weer op 1 juni, het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden heeft wat meer tijd genomen om de zaken organisatorisch op orde te krijgen. Vanaf woensdag kunnen bezoekers ook daar weer terecht.

Vanaf 1 juli zijn op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur belangstellenden weer welkom in het museum aan de Havenkade in IJmuiden. Zomaar even op de bonnefooi langskomen is er ook in dit museum voorlopig niet bij.

Vooraf moet via de website een tijdslot worden gereserveerd, ook voor bezitters van een museumkaart of een donateurskaart. Maximaal vijf groepen bezoekers per 15 minuten kunnen dan worden toegelaten. Een groep bestaat uit één of meerdere personen die tot één huishouden behoren.

Naast de vaste collectie zijn er drie tijdelijke exposities. Vanaf komende zaterdag is ’Sail IJmuiden’ te zien met een parade van scheepsmodellen aangevuld met schilderijen van Willem Eerland. Ook de exposities ’Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd’ en ’Werken in IJmuiden’ van Trudy Schepers zijn te bekijken. Zaterdag 25 juli zullen de oude motoren weer draaien tijdens een motorendraaimiddag. Ouders - of grootouders - kunnen met kinderen een speurtocht door het museum volgen, natuurlijk met inachtneming van alle regels en met een reservering vooraf. Dit geldt ook voor het escapespel (vanaf 10 jaar).

Meer info over een bezoek aan het museum en voor het reserveren van een tijdslot. Zie zeehavenmuseum.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.