Premium

Toekomstig architect Zarsa (11) uit IJmuiden een van de prijswinnaars in tekenwedstrijd: ’Ik woonde in de 12-hoogflat en vond het verhuizen wel moeilijk’

De negen prijswinnaars van de tekenwedstrijd op basisschool De Origon met hun bekroonde werk. Links Bart Van Diemen, boven Lieke Kraan en rechts Jan Hinloopen van Woningbouwbedrijf Velsen.
© foto United Photos/Paul Vreeker
IJmuiden

Negen leerlingen van de Origon in IJmuiden gaan een extra leuke zomer tegemoet. Ze wonnen de tekenwedstrijd van bouwbedrijf Hillen en Roosen en zullen hun eigen tekeningen terugzien op de bouwhekken die naast hun school staan.

Drie leerlingen van de onderbouw, drie van de middenbouw en drie van de bovenbouw vielen dinsdag in de prijzen: bonnen voor de Intertoys of kaarten voor de Efteling. Ze deden mee aan de tekenwedstrijd die werd georganiseerd door het bouwbedrijf dat naast de school drie flats gaat bouwen op de plek van de oude 12-hoogflat. Veel tekeningen gaan dan ook over de nieuwbouw. Zo tekende Emmely (10) de nieuwe flats, maar ook de sloop van de oude toren. ,,Ik wou graag allebei tekenen’’, vertelt de winnares van de tweede prijs voor de bovenbouw. ,,Mijn opa kwam met het idee om de oude flat te tekenen zoals het was met de sloop.’’ Dus hapt een grijper stukken uit de oude flat. ,,De prijs is ook een beetje voor hem’’, glundert ze met haar tekening in haar handen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.