Twee minderjarige jongens aangehouden voor explosies aan de Vrijheidsweg in Haarlem

Haarlem

De politie heeft donderdag twee minderjarige Haarlemmers aangehouden in het onderzoek naar meerdere explosies bij een woning aan de Vrijheidsweg in Haarlem. Een 48-jarige vrouw raakte bij een van de explosies zwaargewond.

De verdachten, twee jongens van 17 uit Haarlem, zijn donderdagochtend aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. De in mei aangehouden 23-jarige Haarlemmer is geen verdachte meer in het onderzoek.

Lees ook: Vrouw zwaargewond bij explosie in Haarlem

In het huis aan de Vrijheidslaan zijn in de afgelopen maanden meerdere explosies geweest. De eerste explosie was op 31 mei. Volgens de politie werd die explosie mogelijk veroorzaakt door vuurwerk. Een 48-jarige vrouw die in de woning aanwezig was raakte door de knal zwaargewond.

Lees ook: Politie gaat uit van scenario met rivaliserende groepen jongeren bij zoveelste explosie bij huis Vrijheidslaan

Op 6 juli volgde een tweede explosie. Bij deze knal was er alleen materiële schade. De politie gaat in het onderzoek uit van een scenario waarbij twee groepen jongeren het met elkaar aan de stok hebben. Aanleiding voor het conflict zou een inbraakpoging zijn in het pannenkoekenrestaurant in het nabijgelegen Reinaldapark tijdens oudjaarsnacht.

Het onderzoek naar beide incidenten wordt door de recherche voortgezet.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.