41 afgestudeerden ontvangen diploma in parkeergarage

Haarlem

Afstuderen aan de Pabo aan Inholland Haarlem ging dit jaar even anders dan normaal. Dit jaar werden de diploma’s uitgereikt in de eigen parkeergarage met een feestelijke drive-through, vanwege de coronacrisis. Zo kon een periode van online onderwijs alsnog deels fysiek worden afgesloten.

Het afsluiten van de opleiding ging door de coronacrisis drastisch op de schop. Het onderwijs moest namelijk digitaal worden gegeven. Zo werden ook de eindgesprekken online gevoerd. Uiteindelijk slaagden 41 studenten aan de Pabo van Inholland.

De afgestudeerde studenten moesten met de auto naar de uitreiking komen. Het leidde tot een korte file in de parkeergarage. De docenten zorgden daarom bij de uitreiking nog voor een ludieke wasstraat-act en de toekomstige basisschooldocenten kregen daarnaast ook op anderhalve meter afstand een toespraak van Wilbert Zwanenburg, de opleidingsmanager aldaar.

Ook konden de afgestudeerden nog kort meedoen met oud-Hollands spijkerpoepen, en kregen zij een photoshoot voordat zij de diplomas konden tekenen. De nieuwbakken docenten kregen ook nog een borrel-pakket aangeboden van de docenten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.