Premium

Kunstenares Tania Engelchor gaat het liefst op nachtelijke strooptocht. ’Dan is het rustig op straat en laten de posters het makkelijkst los’ -Kunstenaars Collectief Velsen exposeert in De Waag in Haarlem

Larissa Neslo (links) en Tania Engelchor in Raadhuis voor de Kunst.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Tania Engelchor en Larissa Neslo zijn twee van de in totaal elf kunstenaars van wie werk te bewonderen is bij de expositie ’Los Zand’. Een tentoonstelling die van 16 juli tot en met 9 augustus te zien is in De Waag in Haarlem.

Engelchor en Neslo zijn pas recentelijk bij Kunstenaars Collectief Velsen aangesloten. Engelchor heeft haar atelier in het Raadhuis voor de Kunst, Neslo werkt vanuit huis. Ze vertaalden ’los zand’ op een heel eigen wijze. ,,Ik werk graag met papier. Mixed media met Oost-Indische inkt, dus ook een beetje Japans geïnspireerd. Daarnaast werk ik ook met aquarel. Ik schilderde impressionistisch, tegenwoordig tekenachtig. Papier kun je vouwen en vormen, dat gaat niet met doek. Met aquarel werk je met water dat vloeit, dat werkt beter op papier. Dan vormen zich cadeautjes’’, legt Neslo uit.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.