Voorlopig ton aan coronasteun voor Telstar

Velsen-Zuid

Voetbalclub Telstar zou vooralsnog 101.001 euro financiële coronasteun kunnen ontvangen van de regering. Koninklijke HFC zou een bedrag van 15.999 euro overgemaakt krijgen.

Quick Boys heeft 131 duizend euro aan overheidssteun gekregen en is daarmee de koploper van de aanvragers in het amateurvoetbal. Ook Spakenburg ontving een fors bedrag (122 duizend).

De cijfers werden afgelopen weekeinde door het UWV gepubliceerd. Clubs en instellingen konden een beroep doen op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) om lonen door te kunnen betalen. Dat steunpakket werd door de overheid in het leven geroepen zodat clubs het hoofd boven water kunnen houden. Vanwege het stopzetten van de competitie liepen de clubs inkomsten mis terwijl de (loon)kosten doorliepen.

Het overzicht van het NOW behelst ruim vierduizend pagina’s en is op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgesteld. Het is overigens niet gezegd dat de genoemde bedragen ook daadwerkelijk overgemaakt worden. Op dit moment staan alleen voorschotbedragen in het register. Later zullen de definitieve bedragen bekend worden en die kunnen afwijken van de huidige genoemde bedragen. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve bedragen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat werkgevers hun NOW-aanvraag alsnog intrekken.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen