Ondernemers van De Pijp en de Wijkermeer in Beverwijk, adopteer een kunstenaar voor drie maanden

Rabobank doneert €10.000 aan de Broedmachine
Beverwijk

Stichting Instituut Toegepaste en Integrale Waanzin krijgt steun van Rabobank Haarlem-IJmond voor het project ’Toekomstbeelden’. Zij maakt door middel van kunst maatschappelijke thema’s zichtbaar, in dit geval in Beverwijk.

De Pijp en de Wijkermeer in Beverwijk zijn bedrijventerreinen in ontwikkeling. Rabobank ondersteunt die transformatie naar de toekomst door kunst. Er zijn ambities voor wonen, werken, maakindustrie, onderwijs en duurzame innovaties.

Invulling

Ook zijn er verschillende plannen in ontwikkeling om de gebieden geschikt te maken voor een toekomstbestendige invulling. De mogelijkheden voor dit gebied liggen wagenwijd open. Rabobank Haarlem-IJmond is betrokken bij de innovaties in dit gebied en ondersteunt vanuit haar Innovatief Fonds het project van de Stichting Instituut Toegepaste en Integrale Waanzin.

De stichting wil door middel van kunst maatschappelijke thema’s zichtbaar maken voor een breed publiek. De ontwikkeling van genoemde bedrijventerreinen leent zich hier uitstekend voor. Aan ondernemers in het gebied wordt gevraagd een kunstenaar te adopteren voor drie maanden. Dit leidt uiteindelijk tot een kunstmanifestatie in de week van de Industriecultuur, van 8 tot en met 18 oktober.

Kunstmanifestatie

Door middel van die kunstmanifestatie in oktober dit jaar krijgen bedrijven en bewoners een beeld van de ideeën die er leven onder creatieve makers. Het thema is ’toekomstbeelden’. De generatie die straks aan de haven komt wonen, werken en recreëren, heeft namelijk te maken met een hele andere wereld dan de huidige.

Inge Bronger van Rabobank Haarlem-IJmond is sterk betrokken bij de innovatieve ontwikkeling van de regio. ,,Dit project is een voorbeeld van een creatieve, frisse en verrassende kijk op wat de mogelijkheden kunnen zijn, vanuit het perspectief van kunstenaars. Een dergelijk initiatief steunen we graag met een mooi bedrag vanuit het Rabobank Innovatief Fonds.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.