Premium

Ontelstariaanse luxe in Zeist: ’Mensen onderschatten ons vaak, maar je moet echt je best doen om bij Telstar aan te haken’

Benamar (derde van links) en Jonker (r)
© Foto Orange Pictures / Raymond Smit
Zeist

Een veld als een biljartlaken, verzorgd ontbijt, lunch en diner en overnachten in hetzelfde hotel als de Oranje Leeuwinnen. De omstandigheden van het trainingskamp van Telstar op de KNVB Campus zijn ontelstariaans goed.

Voor de buitenwacht komt het wellicht wat vreemd over: Telstar ontsloeg vanwege de coronacrisis vier personeelsleden en schrapte de dagelijkse lunch, maar voor een trainingskamp kan ineens wel alles. ,,Dit is al heel lang voor de coronacrisis geregeld”, legt trainer Andries Jonker uit. Begin november vorig jaar nam de KNVB assistent-trainer Arvid Smit van de Witte Leeuwen over. Smit had nog een doorlopend contract en stapte met onmiddellijke ingang over. ,,Wij wilden daarvoor een genoegdoening ontvangen”, vertelt Jonker. ,,Ze konden ons helpen met een trainingskamp voor een aantal dagen. Dat vonden wij een prima oplossing. Dit is een geluk voor ons, want in deze moeilijke tijd zouden we zoiets nooit zelf kunnen betalen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen