Premium

Stress en zorgen rond huis in verval: ’De gemeente Beverwijk kan het niet oplossen en zelf kan je dat ook niet. Je staat compleet machteloos’

Het huis aan de Kees Delfsweg 46 gaat deels schuil achter de begroeiing. De staat van onderhoud is zeer slecht, buren vrezen ervoor dat het pand inzakt.
© Foto Heleen Vink

In Beverwijk is er woningnood. Dat betekent lang wachten op een huurhuis en een enorme belangstelling voor de weinige beschikbare koopwoningen. Tegelijkertijd zijn er panden waar niemand woont. Huizen die staan te verpauperen om redenen die niemand kent behalve de eigenaren. De omwonenden zijn de dupe.

Bekendste voorbeeld is misschien wel de Kees Delfsweg 46, een potentieel schattig rijtjeshuis in een buurt met veel jonge gezinnen. Het staat zeker al vijftien jaar leeg terwijl er toch echt wel belangstelling voor is. De ramen zijn dichtgeschroefd met bouwplaten, de gevel wordt bijna geheel aan het oog onttrokken door weelderige begroeiing. De raadsfractie van Samen Beverwijk heeft meermaals vragen aan burgemeester en wethouders gesteld over de staat van dit bouwsel. Maar de gemeente heeft nog geen manier gevonden om in te grijpen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.