Premium

Moeder Suzanne Harmes is opgelucht dat er eindelijk wat wordt gedaan aan de misstanden in het turnen. ’Ik ben altijd van mening geweest dat ze hebben gedacht: ’het zijn maar turnstertjes en die geloven ze niet, en dat dachten ze ook over ons als ouders’

Wim en Marian Harmes: ,,Wij hopen nog altijd op gerechtigheid.”
© Foto Matty van Wijnbergen
Amsterdam

De turnwereld staat op zijn kop. Naar aanleiding van getuigenissen van diverse oud-turnsters over fysieke en geestelijke mishandeling door coaches besloot gymnastiekbond KNGU nu tot rigoureuze maatregelen. De ouders van ex-olympiër Suzanne Harmes trokken tien jaar geleden al aan de bel, tevergeefs. Ze zijn opgelucht dat er eindelijk wat gedaan wordt tegen de misstanden. „Ze kunnen nu echt niet meer hun ogen sluiten.”

,,Ik heb het altijd gehoopt, maar gedacht dat het niet meer ging lukken”, trapt moeder Marian Harmes af aan de keukentafel. Daar liggen alle schriftjes uitgestald, waarin ze vroeger alle misstanden in de turnwereld rond haar dochter en ex-olympiër Suzanne Harmes optekende. „Het is goed dat er nu wel maatregelen worden genomen”. doelt ze op het op non-actief stellen van bondstrainers Vincent Wevers en Gerben Wiersma en het stopzetten van het olympisch turnprogramma bij de vrouwen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen