Stevige voorbereiding hoofdklasser Velsen met louter sterke opponenten, meer opties voor nieuwe trainer Jan Nederburgh

Tom Reinhards van Velsen probeert de bal te controleren tussen Ivan Spijkstra en Gino Demon (rechs) van VVSB.
© COPYRIGHT ORANGE PICTURES / KEES KUIJT
Noordwijkerhout

Niet de makkelijkste voorbereiding koos hoofdklasser Velsen aan het begin van de voorbereiding. Louter tweede- en derde divisionisten komen voorbij waarbij de eerste pandoering meteen een feit was vorige week tegen ADO ’20.

De incomplete Velsenaren – onder leiding van de nieuwe trainer Jan Nederbrurgh – dropen af met een 8-0 zeperd. Nederbrurgh tilde er niet zo zwaar aan. ,,Van de uitslag baalde ik ook flink maar we speelden met slechts een handvol basiskrachten en wisselden veel door. Dan kan dit gebeuren tegen een ploeg die makkelijk de vrije man wist te vinden.”

Zaterdag was het al stukken beter wat Velsen liet zien. Derde divisionist VVSB ontving de flink gereviseerde selectie van Velsen, omdat het sportpark in Driehuis nog niet klaar was voor wedstrijden. Het werd in de slotfase nog 3-0, maar Velsen had zeker in de eerste helft ook kansen op meer.

Tweede trainingsweek

Dat duel hadden de assistent-trainers Patrick van der Fits (VVSB) en Marcel Looij (Velsen) onderling geregeld. Het bekoorde Nederburgh al iets meer. ,,Dit was de tweede trainingsweek en ik vond het al een behoorlijk verschil met de eerste wedstrijd. Ik zag al een verschil in volwassenheid en het maken van keuzes. De nieuwe oefenmeester heeft wel een erfenis mee gekregen van zijn voorganger Martin Haar, die in twee seizoenen wel iets heeft neergezet. Daarom heeft Velsen ook in de breedte doorgepakt.

Zo kregen onder andere Tom Kok (gekomen van VVSB), Frencel Lewis (Sloterdijk) en Jurjen Dikker (Odin’59) een basisplaats en lieten allen zien aanwinsten te kunnen zijn voor de ploeg.

,,Bovendien kan ik door de vele vakantiegangers ook jonge talenten de kans geven”, aldus Nederburgh.

Als jong talent kan Tom Kok (20) niet meer worden gezien. Vorig seizoen kreeg hij van trainer Eric Meijers de kans, maar na de trainerswissel was het over. Nu was hij even terug bij VVSB. ,,Ik ben te jong om ergens op de bank te gaan zitten. Ik wil heel graag spelen en hogerop komen in het voetbal. Velsen is in klasse een stap terug maar zo zie ik het helemaal niet. Ik heb bij VVSB in één seizoen veel geleerd maar denk bij Velsen meer minuten te kunnen maken. Via Van der Fits, die veel contacten heeft bij Velsen, ben ik deze club terechtgekomen. Het bevalt me tot nu toe uitstekend”, aldus de middenvelder uit Amstelveen. ,,Ook het eerste gesprek met de nieuwe trainer gaf me een goed gevoel.”

Na de periode Haar is Velsen dus wederom in zee gegaan met een oud-profvoetballer. ,,Ik had in China problemen met de werkvergunning en moest dus terug. Daar werkte ik bij een jeugdacademie met Nebojsa Gudelj. Daarna brak de pandemie uit en konden we niet meer terug. Toen kwam Velsen en daar ben ik ongeveer 25 jaar geleden jeugdtrainer geweest in mijn Telstar-tijd. Ik heb jongens als Pim Smit (technische commissie) en Marc Bosman (huidige voorzitter) zelfs nog getraind. Ik moest wel even de knop omzetten van profvoetbal naar de amateurs. Maar ik kijk er naar uit om met deze gretige groep aan de slag te gaan.”

Rijnsburgse Boys is morgen de volgende tegenstander.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen