Premium

Niels van Wetten wint vlakbij huis met Telstar van Quick Boys: ’Dat mijn oude teamgenoten bij Feyenoord doorbreken is alleen maar leuk om te zien, iedereen kiest zijn eigen weg’

Katwijk

Een thuiswedstrijd was het nog net niet voor Niels van Wetten, maar de voetballer van Noordwijkerhout speelde zaterdagavond met Telstar wel op bekend terrein in Katwijk tegen Quick Boys (0-1)

Zelf speelde Van Wetten voor VVSB voordat hij als achtjarige bink overstapte naar de jeugd van Feyenoord. Na elf jaar in Rotterdam en twee jaar bij ADO Den Haag is hij nu bij Telstar uitgekomen. De laatste jaren zag Niels van Wetten zijn oud-ploeggenoten Orkun Köckü, Tyrell Malacia en Dylan Vente de stap maken van Varkenoord naar De Kuip maken. Andere jongens zoals Tahith Chong en Noa Lang spelen nu bij Manchester United en Ajax. Dat zijn oude maatjes nu vol trots het roodwit van Rotterdam verdedigen, maakt hem trots, niet jaloers. ,,Dat is alleen maar leuk om te zien. De een heeft nou eenmaal meer tijd nodig. Orkun is een echt toptalent, maar dat werd ook pas in de B’tjes duidelijk. Iedereen kiest zijn eigen weg. Ik kies bewust voor Telstar omdat ik hier kansen krijg om ervaring op te doen in het betaalde voetbal.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen