Verfrollerbrug eindelijk gemaakt, Melkbrug weer enige tijd in storing [update 2]

Opnieuw problemen met de Melkbrug.
© Archieffoto
Haarlem

De Melkbrug kon donderdag enige tijd niet gebruikt worden door voetgangers en fietsers in verband met een storing. Aan het begin van de avond was dat opgelost. Donderdag werd ook de storing aan de Verfrollerbrug eindelijk verholpen.

Het scheepvaartverkeer had geen last van de storing aan de Melkbrug omdat deze opengedraaid stond. Voetgangers en fietsers konden het Spaarne oversteken via de nabijgelegen Verfrollerbrug en de Gravenstenenbrug.

De storing heeft niets met de warmte te maken, zo meldt een woordvoerster van de gemeente. ,,Dit is een technisch defect. Vanmiddag om vier uur gaat een monteur kijken wat er precies aan de hand is en of het direct te repareren valt. Ik ga er eigenlijk van uit dat het euvel vandaag verholpen is.’’ En daarin had zij dus gelijk.

De Haarlemse bruggen kennen de laatste weken veel problemen. De Langebrug - in de volksmond de Verfroller - kampte bijna drie weken met een technische storing waardoor de brug na opening bijzonder traag sloot. Daardoor werd de brug minder vaak voor het scheepvaartverkeer geopend. Donderdagmiddag kon de gemeente melden dat dat probleem eindelijk was verholpen.

De Waarderbrug en de Catharijnebrug staan voorlopig vanwege de warmte permanent open voor het scheepvaartverkeer. Andere bruggen worden veelvuldig gekoeld om ze in bedrijf te houden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.