Goudwisselkantoor overvallen aan Schoterweg in Haarlem; een verdachte opgepakt, zoektocht naar tweede verdachte [update & video]

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
1/5
HAARLEM

Een goudwisselkantoor aan de Schoterweg in Haarlem is maandagochtend overvallen. De politie heeft een 18-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt gezocht.

De overval vond rond 10.00 uur plaats en zou mogelijk door twee personen zijn gepleegd. Tijdens de overval was er een medewerker in het wisselkantoor aanwezig. Hij werd door de 18-jarige verdachte bedreigd, maar raakte niet gewond.

De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte direct overmeesteren. Hij kon niet wegkomen met zijn buit.

Direct na de overval kwam er bij de politie informatie binnen dat er mogelijk sprake was van een tweede verdachte, die op een zwarte (motor)scooter zou zijn weggevlucht in onbekende richting.

Er is een Burgernetmelding uitgegaan in de zoektocht naar de tweede verdachte. Het gaat om iemand die geheel in het zwart is gekleed en ervandoor is gegaan op een zwarte scooter. Er is uiteindelijk een bruikbare tip bij de politie binnengekomen.

De omgeving van het goudwisselkantoor is afgezet. In een zijstraat is een raam naast het kantoor kapot.

Een omstander heeft de arrestatie gefilmd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.