Ten Hag: Ajax heeft weer een sterke groep

Ajax-trainer Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic tijdens de persconferentie in aanloop naar de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen tegen Sparta.
© ANP
AMSTERDAM

Als favoriet voor de landstitel start Ajax het nieuwe seizoen in de eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. "Vertel me eens wat anders", lachte trainer Erik ten Hag. "Maar PSV, Feyenoord AZ hebben ook niet stil gezeten. Ook FC Utrecht heeft grote ambities."

Ajax moest de afgelopen maanden afscheid nemen van Hakim Ziyech en Donny van de Beek. De kans bestaat dat Nicolás Tagliafico en André Onana voor oktober ook nog vertrekken.

"Maar er komt een moment dat we niet meer meewerken", zegt Ten Hag. "We moeten ook aan ons zelf denken. Op een gegeven moment kan je geen goede vervangers meer aantrekken."

"Je verliest vaak je beste spelers", zei Ten Hag. "Maar er zijn ook voetballers bijgekomen", doelde hij op Antony en Mohammed Kudus. "En er zijn weer spelers doorgestroomd", verwees hij naar Perr Schuurs en Ryan Gravenberch.

"We hebben ook een heel lange voorbereiding kunnen draaien. Vorig seizoen moesten de spelers na een korte vakantie meteen in de voorronden van de Champions League uitkomen. We hebben nu een sterke groep die misschien nu nog niet zo goed is als op onze top van het vorige seizoen. Maar daar gaan we wel aan werken. We gaan al aardig de goede richting op. Ik ben heel tevreden over onze voorbereiding."

Daley Blind is zondag inzetbaar voor Ajax in de uitwedstrijd tegen Sparta. "Hij is fit en kan gewoon spelen", zei trainer Erik ten Hag in zijn vooruitblik op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

De 30-jarige Amsterdammer ging op 25 augustus ineens op de grond zitten tijdens een oefenduel met Hertha, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Blind verliet op eigen kracht het veld en had geen grote klachten meer. Ten Hag vertelde na de wedstrijd dat de defibrillator (ICD) van zijn viceaanvoerder was afgegaan.

"Dat is nu eenmaal zijn protectie, die ICD", zei Ten Hag. "We hebben alles natuurlijk wel goed laten onderzoeken. Alle resultaten zijn bevredigend. Daley traint al een week mee. Natuurlijk bieden we hem alle hulp. Hij krijgt speciale begeleiding, ook mentaal."

Ten Hag vertelde niet waardoor de ICD van Blind was afgegaan. "Daar kan ik niets over zeggen. Maar dat ding kan gewoon blijven afgaan."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen