Onze Gezellen wint zaterdag met speels gemak van Sparks, maar moet dag later vol aan de bak

Robin Houtkamp gaat uit bij poging tot stelen. Duko Jansen tikt hem uit.

Robin Houtkamp gaat uit bij poging tot stelen. Duko Jansen tikt hem uit.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Bart Slegers
Haarlem

De derby van Haarlem had twee gezichten met een onvoorspelbaar karakter. Onze Gezellen won zaterdag met 10-0 van Sparks, maar had op eigen veld een dag later alle moeite: 3-2.

,,Zaterdag was gewoon niet goed, want we maakten teveel fouten”, vertelde Sparks-coach Rick Hetem. ,,Rutger Zwaal gooide prima maar werd nergens geholpen door het veld. Als we gewoon een bal vangen in de eerste inning is er niets aan de hand. Nu ga je totaal onnodig met 0-2 de slagbeurt uit. Ik zag ervaren jongens fouten maken die ze anders nooit maken.”

Dat bleef de gehele wedstrijd de teneur van het spel van Sparks op zaterdag. Het werd OG wel heel makkelijk gemaakt. Gisteren stond er een ander Sparks, dat het qua uitslagen lastig heeft dit seizoen. Mees de By hield OG goed in toom waar ook Nick Boxelaar een uitstekende prestatie op de heuvel neerzette.

,,Nu moet het gebeuren tegen Euro Stars. We moeten twee keer winnen. Anders zijn we wellicht gezien”, aldus OG-coach Frank Koot.

RCH-Pinguins had zeventien van de achttien innings afgelopen weekend geen moeite met Neptunus Tridents. RCH won met 9-8 en 7-0.

Echter ging het één inning volledig mis. Dion Steyl kon even de zone niet meer vinden waardoor de Rotterdammers van 9-0 naar 9-8 terugkwamen. Net op tijd wist closer Luca van der Schouw het recht te zetten.

Pitcher Maickel Rietel had geen inzinking en ’heerste’ negen innings lang tegen het talententeam van Neptunus.

Hoogtepuntjes met de knuppel kwamen op naam van Rossini Frolijk en Ties van de Beeke. Beiden sloegen een homerun met een teamgenoot aan boord.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen