Duitse softbalsters Hannah Held en Katharina Szalay krijgen door ’oranje code’ geen toestemming om voor Terrasvogels te spelen

Maxime van Dalen.

Maxime van Dalen.© Archieffoto

Rob Spierenburg
Santpoort-Zuid

Terrasvogels uit Santpoort-Zuid kampt niet alleen met de gevolgen van de reislustige softbalsters die naar Amerika zijn vertrokken, maar heeft ook nog eens last van de nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen in Noord-Holland. Doordat Duitsland de Nederlandse westkust heeft bestempeld als een gevarenzone, kijgen Hannah Held en Katharina Szalay geen toestemming om naar de ’westerburen’ te vertrekken.

Tot overmaat van ramp liep Lisa Waasdorp in het eerste duel tegen Tex Town Tigers een spierblessure op. Desondanks ging de openingswedstrijd in Haarlem-Noord nipt verloren. In de zevende inning bracht Terrasvogels de spanning terug door de 1-5 achterstand te verkleinen tot 4-5. Daar bleef het bij. In deel twee was het krachtsverschil groter getuige de 1-9 zege van de ploeg uit Enschede.

Sparks heeft in de strijd om de landstitel zes punten aan het totaal toegevoegd door na de 0-6 winst op Olympia Haarlem van afgelopen dinsdagavond, ook de zaterdagse dubbel tegen Quick Amersfoort te winnen.

In Amersfoort was dochter Maxime van coach Peter van Dalen de woman of the match. Mede dankzij haar grand slam homerun werd het eerste duel door Sparks met grote overmacht gewonnen: 1-20. In de tweede wedstrijd was meer sprake van evenwicht.

Dat kwam vooral door het sterke pitchen van Richelle van Gennip van Quick Amersfoort. Weer sloeg Sparks zich uit de problemen door een inside the park homerun van Suka van Gurp en opnieuw een verwoestende lel over de hekken door Maxime van Dalen: 1-6.

Komende week komt Sparks wederom driemaal in actie. Dinsdag wacht in Schalkwijk het tweede duel van de verregende dubbel tegen Olympia Haarlem eerder dit seizoen. Op zaterdag moet het nog puntloze Hoofddorp Pioniers in het Noordersportpark worden bestreden.

Of Sparks dinsdagavond met de pitching te maken krijgt van de sterke Alyson Spinas is zeer de vraag. In het tweede duel tegen Hoofddorp Pioniers afgelopen zaterdag, ging de Amerikaanse al na één inning met rugklachten naar de kant. „Uit voorzorg”, aldus coach Gregory Grampon. „We scoorden in de openingsinning al direct vijf punten dus konden we het ons permitteren om voorzichtig te zijn met Alyson.

Met Lisa Hop als vervangster werd Olympia Haarlem een stuk kwetsbaarder tegen Hoofddorp dat ondanks de nul punten uit 20 wedstrijden over een aantal meiden beschikt dat wel raad weet met te uitnodigend geworpen ballen. Na de 0-8 zege in het eerste duel liep Olympia in deel twee van de dubbel enige schade op maar won opnieuw: 7-14.

karakteristiek

ClubClubx-x

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen