Geldautomaat terug in Haarlem-Noord

© Foto Ron Pichel

Theo Plasschaert
Haarlem

De oude geldautomaat op de hoek van de Middenweg en de Van Nesstraat in Haarlem-Noord wordt volgende week heropend als Geldmaat. De machine werd ruim anderhalf jaar geleden buiten gebruik gesteld toen de verbouwing van de vroegere Primerawinkel tot koffiehuisje werd ingezet.

De mogelijkheden tot het opnemen van contant geld in de wijk zijn door de sluiting van vele bankfilialen nogal beperkt, dus is de heropening van de automaat zeer welkom. De Nederlandse Bank stelt als eis dat elk huishouden binnen een straal van vijf kilometer over minimaal één openbare mogelijkheid moet kunnen beschikken om cash geld op te nemen.

Bij de heropening is meteen bewerkstelligd dat de veiligheidssituatie van de bewoners in het appartement boven het koffiehuisje voldoende is gewaarborgd. De kans op een plofkraak is volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie miniem. Op dit moment is het landelijk beleid dat om veiligheidsredenen alle geldautomaten afgesloten zijn tussen 23.00 en 6.00 uur.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.