Hoofddorp gastheer voor eveneens ongeslagen Hillegom in wedstrijd van de week

Hoofddorp

De wedstrijd tussen Hoofddorp en Hillegom gaat zondag gewoon door. Nou ja, gewoon. Publiek is niet welkom.

Jethro Abram is allang blij dat er nog gevoetbald wordt. Niet alleen is Abram trainer van Hoofddorp, tevens is hij werkzaam als competitieleider West I en II voor de KNVB. ,,Er zijn nu al achttien duels uit het programma gehaald. En dat worden er nog wel tien meer. Momenteel is het werk niet zo leuk”, aldus Abram op vrijdagochtend. Had de regering beter niet kunnen besluiten om al het amateurvoetbal drie weken stil te leggen? ,,Welnee, dan zegt iedereen achteraf. Waarom kon er niet gevoetbald worden? De regering heeft besloten, het is niet anders.”

Ron Bouman heeft wel een voorkeur voor algehele afgelasting. ,,Daar zitten ook haken en ogen aan, maar het is onwerkelijk zonder publiek. En sportkantines zijn dicht maar kroegen blijven open. Dat scheelt clubs een hoop inkomsten.”

Hillegom is koploper en heeft de eerste twee duels gewonnen. ,,Het verleden toont aan dat Hoofddorp vaker won maar we zijn prima gestart en ik hoop dat we hetzelfde niveau als tegen DSOV en Uitgeest halen”, weet Bouman, die geen geblesseerden kent. De thuisploeg mist wel enkele spelers. ,,Dat is geen excuus. We zijn ongeslagen met de huidige selectie. Het is te vroeg om een favoriet aan te wijzen maar ik verwacht een leuk potje.”

Rapporteur bij deze wedstrijd is Ge Duwel.

Simon Luybé

Meer nieuws uit Sport Regionaal