'Trump kreeg in het Witte Huis zuurstof toegediend'

ANP Producties | Bron: ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag extra zuurstof toegediend gekregen, nadat hij moeite kreeg met ademhalen en zijn zuurstofniveau daalde. Dat zeggen anonieme bronnen tegen The New York Times. De zuurstof werd toegediend in het Witte Huis, waarop de artsen besloten om Trump naar het ziekenhuis te brengen voor het geval zijn situatie zou verslechteren.

Zaterdag gaven de artsen van Trump een update over zijn gezondheidstoestand. Daarin schetsten ze een rooskleurig plaatje over zijn herstel, maar het blijft onduidelijk hoe slecht Trump er precies aan toe was. Ingewijden zijn veel bezorgder over Trumps toestand.

Zo meldde een anonieme bron aan journalisten vlak na de persconferentie van het medische team dat Trumps vitale functies in de afgelopen 24 uur zeer zorgelijk waren. Volgens hem zijn de komende 48 uur cruciaal voor zijn herstel.

Trumps arts Sean Conley zei dat hij nog last heeft van hoesten, een verstopte neus en vermoeidheid, maar dat die klachten lijken te verbeteren. Op de vraag of de president extra zuurstof heeft gekregen, antwoordde Conley ontwijkend: "Niet op dit moment en gisteren met het team, toen we hier allemaal waren, zat hij niet aan de beademing." Daarmee leek hij te suggereren dat Trump op een ander moment wel zuurstof had gekregen.

Sinds Trump bekendmaakte dat hij besmet is met het coronavirus is er tot aan de persconferentie op zaterdag weinig naar buiten gebracht over zijn toestand. Doordat Trump op Twitter ook lange tijd geen bericht plaatste, rijst het vermoeden dat hij er slecht aan toe was.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.