Fout zorgt voor verdubbeling aantal nieuwe coronagevallen in VK

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk is zaterdag bijna verdubbeld ten opzichte van een dag eerder. Volgens de regering komt dat deels door een vertraging bij het doorgeven van bevestigde besmettingen. Zaterdag werden 12.872 nieuwe coronagevallen gemeld. Vrijdag waren dat er bijna 7000.

De vertraging zou zijn veroorzaakt door een technisch probleem, dat ook de komende dagen nog effect zal hebben op de coronacijfers. "Dit betekent dat het totaal dat de komende dagen wordt gerapporteerd, enkele extra gevallen bevat uit de periode tussen 24 september en 1 oktober, waardoor het aantal gemelde gevallen toeneemt", aldus de regering.

Volgens de Johns Hopkins-universiteit zijn sinds het begin van de uitbraak in het Verenigd Koninkrijk 469.783 besmettingen vastgesteld. Ruim 42.000 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Vorige maand heeft het land nieuwe maatregelen genomen om de tweede golf van het coronavirus te stoppen. Ook daar moeten de kroegen bijvoorbeeld om 22.00 uur al dicht.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.