'Armenië: leger Azerbeidzjan neemt Nagorno-Karabach in de tang'

ANP Producties | Bron: ANP

Grondtroepen van het Azerbeidzjaanse leger hebben zaterdag een grootschalig offensief van twee kanten op Nagorno-Karabach geopend, meldt de Armeense legerleiding. De Azeri's zouden de afgescheiden Armeense enclave tegelijkertijd vanuit noordelijke en zuidelijke richting aanvallen.

Volgens het Russische staatspersbureau TASS meldt de Armeense legerleiding dat de Azerbeidzjaanse aanval "met sterke eenheden" wordt uitgevoerd. De berichten konden door het Duitse persagentschap DPA niet met onafhankelijke bronnen worden gestaafd.

Het Armeense leger meldde vrijdag dat Stepanakert, de hoofdstad van Nagorno-Karabach is aangevallen. Daarbij zouden veel gewonden zijn gevallen, met name burgers.

Het jarenoude conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over Nagorno-Karabach laaide zondag opnieuw op. Tal van wereldleiders hebben de twee voormalige Sovjetrepublieken sindsdien opgeroepen om naar de onderhandelingstafel te komen. Azerbeidzjan wordt openlijk gesteund door Turkije. Armenië heeft zich tot Rusland gewend.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.