Stafchef Meadows van Witte Huis was erg bezorgd over Trump

ANP Producties | Bron: ANP

Stafchef van het Witte Huis Mark Meadows was naar eigen zeggen erg bezorgd over de gezondheid van zijn baas, president Trump. Trump bleek afgelopen week besmet te zijn met het coronavirus en vrijdag verslechterde zijn toestand snel. "We waren heel erg bezorgd, hij had koorts en zijn bloedzuurstofgehalte daalde snel", zei Meadows in een vraaggesprek met Amerikaanse media.

Trump is vrijdag naar een ziekenhuis vlak buiten Washington overgebracht. Volgens de stafchef is daar bij Trump "een ongelofelijke verbetering ingetreden". Meadows is zaterdag daarom weer optimistisch geworden, maar erkende dat "de komende 48 uur of zo" nog riskant blijven voor de gezondheid van de Amerikaanse president.

Trump is volgens Meadows "een voortreffelijk patiënt in het ziekenhuis, behalve dat hij als maar door blijft werken en meent dat hij dingen moet doen voor het Amerikaanse volk". Het Witte Huis heeft foto's verspreid van Trump die in het ziekenhuis aan het werk is. Hij draagt een kostuum en achter hem staan de Amerikaanse vlag en de vlag met het presidentiële wapen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.