Oostwouder: ’Omhaal was leuk om te doen’

Zwanenburger Robin Poelsma in duel met Jordi Hurkmans.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Marco Gathier
Haarlem

„De bal was net achter me en in de training lukt een omhaal wel aardig, dus probeerde ik het”, legde Zwanenburg-spits Niels Oostwouder na de wedstrijd de keuze voor een omhaal uit. Een prachtige omhaal die helaas voor veel te weinig toeschouwers te zien was maar zijn ploeg wel op 1-2 bracht.

Showman Oostwouder was er na afloop redelijk rustig onder. „Het was leuk om te doen, maar eigenlijk was ik zenuwachtiger bij de 2-3. Vorige week hielp ik een vergelijkbare kans om zeep. Toen schoot ik recht op de keeper af.” Een voorzet vanaf rechts belandde voor de voeten van de vrijstaande Zwanenburg-spits waarna hij beheerst de bal achter doelman Marco van den Boogaard plaatste.

In een wedstrijd waar Zwanenburg de overhand had werd het nog onnodig spannend. Jordi Hurkmans maakte vijf minuten voor tijd zijn tweede van de middag en zette de stand op 2-2. „Het was wel werken en ging niet meer zo soepel op het eind’’, zei Oostwouder. „Ik ben blij dat we de overwinning nog over de streep trekken.”

Na de 2-3 kon VVH-verdediger Riebeek zijn onvrede niet beheersen en werd hij, voor commentaar op de scheidsrechter, met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Enkele minuten later werd een overtreding in het strafschopgebied ook nog bestraft met een penalty, die Jordy Vierbergen in de linkerbovenhoek schoot.

VVH/Velserbroek-coach Jeroen de Vries vond het een matige vertoning van zijn team. „Er was geen passie, het was ook onterecht dat we nog op 2-2 kwamen. Die stand zou je dan moeten bewaken. We kregen een groot cadeau en dat vergat het team uit te pakken. De 2-3 illustreerde de wedstrijd eigenlijk perfect, nadat we gelijkmaakten gaven we de overwinning zo snel en makkelijk weg.”

In de tweede helft liet Zwanenburg, VVH meer het spel maken zei coach Robert van Boxel. „We hadden het iets anders neergezet, maar na de 2-1 lopen we te ver achteruit. Bij de 2-2 geef je de wedstrijd eigenlijk weg’’, analyseerde Van Boxel. „Uiteindelijk blijft het voetbal, kan het gek lopen en win je terecht. Wij hadden namelijk het betere van het spel en dan zijn dit belangrijke punten.’’

derde klasse

VVH/Velserbr.Zwanenburg2-4

9. De Graaf 0-1, 27. Hurkmans 1-1, 50. Oostwouder 1-2, 85. Hurk- mans 2-2, 87. Oostwouder 2-3, 89. Vierbergen 2-4 (penalty).

Rood: 87. Riebeek (VVH/V.)

VVH/Velserbroek: Van den Boogaard; Zeeuw, Riebeek, Krol, Zuidema; Tuncer, Loogman, Van der Werff; Van Wijk (65. Blomvliet), Hurkmans, Kors (65. Rolloos).

Zwanenburg: Jonker; R. von Mauw (16. Olieberg), Hengeveld, Poelsma, Hoonte; El Johari (77. Buijs), Degeling (65. Kesbeke), Vierbergen; J. von Mauw, Oostwouder, De Graaf.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen