'Slechts 34 procent ondervraagden gelooft Trumps coronaverhaal'

ANP Producties | Bron: ANP

In een zondag gepubliceerde opiniepeiling onder ruim duizend Engels sprekende volwassen Amerikanen stelt slechts 34 procent van de ondervraagden dat ze president Trump geloven over wat hij over zijn aandoening zegt of bekendmaakt. Meer dan de helft, 55 procent denkt dat Trump niet de waarheid spreekt en 11 procent weet het niet. Trump heeft het coronavirus opgelopen en verzekerde dit weekend dat hij zich weer goed voelt en aan het werk is. Dat was nadat hij vrijdag uit voorzorg in een ziekenhuis was opgenomen.

Aanvankelijk spraken de autoriteiten van een opname enkel uit "uitzonderlijke voorzichtigheid", maar zaterdag erkende onder anderen de stafchef van het Witte Huis dat het personeel zich vrijdag grote zorgen heeft gemaakt en dat het vrijdag erg slecht ging met de president.

Van de ondervraagden in de peiling van Reuters/Ipsos is 65 procent van mening dat Trump het virus niet had gekregen als hij het serieuzer had genomen. Trump heeft het gevaar van de aandoening herhaaldelijk gebagatelliseerd. Recent nog maakte hij grapjes over het mondkapje van zijn politieke tegenspeler Joe Biden.

De Verenigde Staten zijn het land met de meeste vastgestelde gevallen van het virus. Met meer dan 110 miljoen tests in de VS zijn er alleen in China meer mensen getest op het virus. Circa 7,6 miljoen Amerikanen zijn positief getest in het land van 330 miljoen inwoners. Circa vijf miljoen mensen zijn er al genezen en ruim 214.000 patiënten zijn aan het virus bezweken.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.