Premium

Slachtoffer Nikkie worstelt dertig jaar later nog dagelijks met de gevolgen van pesten. ’Ik werd een soort kameleon van meerdere Nikkies’

Het gaat goed met Nikkie Elfers maar ze heeft nog steeds haar moeilijke momenten.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

„Je raakt ervan overtuigd dat er iets mis is met jou waardoor dit gebeurt. Je gaat je schamen voor wie je bent. Je gaat geloven dat het allemaal gebeurt om wie jij bent. Dan weet je niet meer wie je mag of misschien zelfs wel hoort te zijn. Het is één groot gevecht dat op sommige dagen nog steeds de overhand kan nemen. Een dagelijks intern conflict tussen schaamte en onzekerheid.”

Nikkie Elfers (37) uit Hoofddorp werd als kind en als tiener gepest. Dat heeft diepe sporen getrokken waar ze nog elke dag mee worstelt. Ze wil daarover vertellen omdat ze weet dat er veel meer pestslachtoffers zijn. Die wil Elfers bereiken om ze hun verhaal te laten doen en ze een hart onder de riem te steken en vooral te laten weten dat ze niet alleen zijn. Dat hun gevoelens er mogen zijn ondanks dat veel mensen er regelmatig luchtig op reageren en zeggen ’laat het van je afglijden. Het hoort bij het verleden, die mensen maken geen deel meer uit van je leven’.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.