Tot verbazing van de EDO-trainer neemt iemand anders ineens de strafschop: ’Hij miste en schoot de rebound ook nog eens over terwijl de keeper op de grond lag’

Romario Aroma wist een strafschop niet te verzilveren.

Romario Aroma wist een strafschop niet te verzilveren.© Archieffoto United Photos

Rinus van der Lugt
Haarlem

EDO had een grote stap op de ranglijst kunnen maken als de ploeg Waterwijk had geklopt. De Haarlemmers kregen genoeg kansen, maar verloren echter met 2-4.

Het is al jaar en dag dat bij het nemen van een strafschop een lijstje wordt gemaakt welke speler bovenaan staat en zich naar de strafschop stip mag begeven.

Bij EDO was het niet anders. Jeff Kemper stond als eerste genoteerd. Tot verbazing van trainer Erik Metgod was het niet Kemper die naar voren liep toen de Haarlemmers een strafschop mochten nemen, maar Romario Aroma die de bal pakte. ,,De spelers wilden Romario wat vertrouwen geven omdat hij nog niet gescoord had”, foeterde Metgod. ,,Hij miste en hij schoot de rebound ook nog eens over terwijl de keeper op de grond lag. Dat kostte ons de zege, want dan waren wij op 3-1 gekomen en was de zege binnen geweest.”

Niet dat de thuisploeg in de eerste helft sterker was dan de bezoekers, maar EDO was wel gevaarlijker. Dat leverde via Jeff Kemper en Walid Benhaddi een 2-1 voorsprong op. Niet genoeg want na de wissel sloeg Waterwijk - geholpen door EDO - toe.

Van Nispen-RCL 2-1 (1-1). (woensdag gespeeld). Doelpunten Van Nispen: Van der Vlugt en De Ridder.

Van Nispen-Vitesse Delft 2-3 (0-2). Doelpunten Van Nispen: Koning en De Ridder.

Meer nieuws uit Sport Regionaal