KNVB-bekerduels amateurclubs naar begin december, eredivisie zaalvoetbal en vrouwen stilgelegd

1 / 2
Van onze verslaggever
Zeist

Het toernooi om de KNVB-beker kan doorgaan, zo kreeg de voetbalbond te horen bij navraag bij het ministerie van VWS. De wedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken, worden uitgesteld naar begin december omdat bij deze verenigingen de komende weken niet in groepsverband getraind kan worden. De eerste duels stonden op 27 oktober gepland.

Overigens is het nog niet zeker dat de amateurverenigingen die zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi, 26 in totaal, ook daadwerkelijk in de beker in actie komen. De KNVB liet weten dat als de nieuwe coronamaatregelen verlengd worden en er op 1 en 2 december nog niet gevoetbald kan worden, deze clubs uit het bekertoernooi gehaald worden.

De eredivisie, eerste divisie en het bekertoernooi in het zaalvoetbal komen stil te liggen, zo kregen de betrokkenen van de KNVB te horen. De eredivisie voor vrouwen ligt ook de komende vier weken stil. De competitie voor voetbalsters valt niet onder de uitzondering die de overheid maakt voor het betaalde voetbal. Bij de mannen wordt in de ere- en eerste divisie wel doorgespeeld.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen