Premium

Expats blijven weg, dus dalen de huurprijzen in de vrije sector in Haarlem en Hoofddorp; toch stijgen de prijzen van koopwoningen

Haarlem

Nieuwe huurders in de vrije sector zijn voor het eerst in zes jaar iets goedkoper uit in Haarlem in Hoofddorp. De gemiddelde prijs voor een vrije sector huurwoning in Haarlem daalde in het derde kwartaal van dit jaar met 7,1 procent. In Hoofddorp liggen de prijzen momenteel zelfs 10,3 procent lager dan een jaar geleden. Dit is flink boven het landelijk gemiddelde van 0,4 procent lagere huur, zo blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

In Haarlem betaalt een nieuwe huurder in de vrije sector momenteel gemiddeld 18,12 euro per vierkante meter per maand, een jaar geleden was dit nog 19,51 euro. In Hoofddorp ligt de huurprijs op 15,78 euro per vierkante meter per maand. In het derde kwartaal van 2019 was dit nog 17,59 euro. De gemiddelde huurprijs in heel Noord-Holland (inclusief de duurste woonplaats Amsterdam) is gedaald naar 20,49 euro per vierkante meter per maand, ten opzichte van 21,62 euro vorig jaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.