Voorlopig even geen theater in Toneelschuur Haarlem, filmpje pakken kan wel gewoon

Voorlopig geen theater, maar nog wel films in de Toneel- en Filmschuur.

Voorlopig geen theater, maar nog wel films in de Toneel- en Filmschuur.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Leontien van Engelen
Haarlem

In navolging van de Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem heeft ook de Toneelschuur besloten voorlopig de theatervoorstellingen te annuleren. Films kunnen wel gewoon bezocht worden met een maximum van 30 bezoekers per zaal.

Alle theater- en dansprogrammering in de periode van 15 oktober tot en met 11 november wordt geannuleerd. Mensen met kaarten voor voorstellingen in deze periode worden zo snel mogelijk geïnformeerd.

„De kracht van theater ligt natuurlijk in het ’live’ karakter ervan en dat is precies wat het in deze tijd inhoudelijk zo belangrijk maar praktisch zo kwetsbaar maakt. Juist uit liefde voor en solidariteit met het theater en de gezondheid van makers en medewerkers maken we deze pijnlijke beslissing. We hopen onze theaterprogrammering op een nieuwe manier snel weer te kunnen hervatten, en kom vooral op een veilige 1,5 meter genieten van prachtige films”, aldus Schuur-directeur Marelie van Rongen in een persverklaring.

Première

Het per avond wisselende theaterprogramma van de komende maand vraagt groepen makers van heinde en verre naar de Toneelschuur te reizen. in de verklaring van het theater valt te lezen: ’Met de ernst van de huidige besmettingscijfers in Nederland voelen wij als presenterend theater en productiehuis een grote verantwoordelijkheid om de reisbewegingen van makers, acteurs en technici voorlopig te beperken. Dit betekent dat de Toneelschuur de komende vier weken geen tourneevoorstellingen presenteert en dat de première en tournee van ’Drie Zusters’ in regie van Eline Arbo bij Toneelschuur Producties uitgesteld wordt. Als voorstander van Fair Practice zullen we de financiële afspraken met makers nakomen.’

Het actuele filmprogramma is te vinden op www.filmschuur.nl. Het café is tot nader order gesloten, het is wel mogelijk om een drankje af te halen aan de bar alleen om mee te nemen naar de filmzaal.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.