Felle brand in pand Carpetright Beverwijk, NL-Alert uitgestuurd voor vrijgekomen rook [video]

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 8
Internetredactie
BEVERWIJK

In het filiaal van Carpetright aan de Parallelweg in Beverwijk is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Er is grote schade aan het pand ontstaan, de brandweer is massaal ingezet.

Bij de brand, die rond half vijf onder controle was, kwam veel rook vrij. In verband met de vrijgekomen rook werd een NL-Alert uitgestuurd.

Knal gehoord

Voorbijgangers hoorden een knal en alarmeerden rond 1 uur ’s nachts de brandweer. Bij aankomst was de brand al volledig ontwikkeld, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Hij bevestigt dat er een kleine, korte explosie plaatsvond. ,,Dat is ook te zien aan de schade aan het gebouw, maar het is nog onduidelijk of dat de oorzaak van de brand is geweest.”

Glas op straat

De voorkant van het gebouw raakte zwaar beschadigd. Er lag veel glas op straat. De brandweer probeerde overslag te voorkomen naar het partycentrum dat verband heeft met de vloerenwinkel en de naastgelegen telefoonzaak. Het is nog onduidelijk of die zaken beschadigd zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.