Teststraat Expo Haarlemmermeer uitgebreid, nu een van de grootste coronatestlocaties van het land

De uitgebreide teststraat in Expo Haarlemmermeer.

Wessel Mekking
Vijfhuizen

De teststraat in Expo Haarlemmermeer is flink uitgebreid. In de hal zijn sinds vrijdag zeven teststations. Het is daarmee een van de grootste coronatestlocaties van het land geworden.

„Nu er meer labcapaciteit beschikbaar is, is het moment daar om te kiezen voor de uitbreiding van de capaciteit op deze locatie”, aldus directeur publieke gezondheid Bert van de Velden van GGD Kennemerland eind vorige week.

De komende dagen loopt het aantal personen dat zich in Vijfhuizen kan laten testen op naar 1620 per dag. Zij kunnen na het maken van een afspraak via 0800-1202 of coronatest.nl naar de Expo komen.

De tests worden afgenomen door medewerkers van het Rode Kruis onder verantwoordelijkheid van de GGD Kennemerland. De afgenomen tests gaan naar het laboratorium waar de GGD mee samenwerkt en uitslagen worden door de dienst doorgebeld of online geplaatst op coronatest.nl

Machiel Pouw, coördinator noodhulp van het Rode Kruis: „Wij helpen daar waar het nodig is en dit is duidelijk zo’n situatie. Medewerkers van onze nationale logistieke dienst hebben in een paar uur tijd de complete inrichting van de hal gewijzigd zodat drie extra teststations ingericht konden worden. We zijn blij en trots dat we ons steentje kunnen bijdragen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.