Wereldwijd 10 miljoen besmettingen erbij in een maand

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal mensen wereldwijd bij wie het coronavirus is vastgesteld, is maandag de 40 miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins. De grens van 30 miljoen werd een maand geleden overschreden, op 18 september. Op 11 augustus werd de 20 miljoen gepasseerd.

Nog altijd zijn de meeste besmettingen vastgesteld in de Verenigde Staten (ruim 8,15 miljoen). De verwachting is dat India (nu ruim 7,5 miljoen) op termijn de eerste plek overneemt.

Brazilië staat derde met 5,2 miljoen vastgestelde coronagevallen en Rusland vierde met 1,4 miljoen besmettingen. Argentinië, Colombia, Frankrijk en Spanje volgen met aantallen tussen de 900.000 en 1 miljoen. Nederland staat met ruim 242.000 besmettingen in de lijst van de universiteit in Baltimore.

Het wereldwijde dodental door Covid-19 staat inmiddels op meer dan 1,1 miljoen. Ook hierbij voeren de VS de ranglijst aan, met bijna 220.000 sterfgevallen. Brazilië, India, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje staan ook in de top zeven.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.