Elf kunstenaars exposeren in het prachtige Magdalenaklooster in Haarlem

Het Magdalenaklooster aan het Kinderhuisvest in Haarlem
© Foto Mediahuis
Haarlem

In het prachtige Magdalenaklooster in Haarlem is vanaf zondag een tentoonstelling te zien, die bestaat uit werken die de afgelopen tien jaar te zien waren op exposities van het kunstenaarscollectief Horizonverticaal.

Tot vorig jaar zetelde de groep in het monumentale gebouw van de vroegere bierbrouwerij ’t Scheepje aan het Spaarne. Dat was een romantische en schots en scheve plek, waaraan Horizontaalverticaal zijn naam ontleende.

Eind 2019 kon het collectief het ruimere en centraler gelegen Magdalenaklooster aan het Kinderhuisvest betrekken. Daar viert de groep haar tienjarig bestaan met de expositie ’10 Jaar HV’.

Deelnemers zijn Gijs Assmann, Rob Bouwman, Harold de Bree, Sander van Deurzen, Jan van der Ploeg, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Boris Tellegen, Jan Maarten Voskuil, Marjolijn de Wit en Thijs Zweers.

Bezoekers kunnen via de website van het collectief reserveren. De opening is zondag van 12 tot 18 uur. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 november op zaterdagen en zondagen van 12 tot 17 uur.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.