Aanhoudingen na ruzie en schot met alarmpistool in Hoofddorp [update]

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 6
Internetredactie
Hoofddorp

Twee personen zijn woensdagavond aangehouden na een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Kruisweg in Hoofddorp. Daarbij werd ook een schot met een alarmpistool gelost. De aangehouden mannen zijn een 22-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 21-jarige Haarlemmer.

De politie werd omstreeks 20.30 uur gealarmeerd; agenten met kogelwerende vesten kwamen snel ter plaatse.

Aan de ruzie ging een botsing vooraf, waarbij vier voertuigen betrokken waren. Drie auto’s liepen schade op. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Uit een eerste onderzoek van de politie is gebleken dat na een eerder conflict tussen enkele betrokkenen de auto’s achter elkaar aan hadden gezeten op de Kruisweg.

Uit verklaringen kwam naar voren dat er op de plaats van het ongeval zou zijn gedreigd met een mogelijk vuurwapen en dat er zelfs zou zijn geschoten. In een van de betrokken auto’s werd munitie aangetroffen. De 22-jarige bestuurder werd aangehouden. De politie nam de auto in beslag voor nader onderzoek.

De vermeende schutter was niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Hij kon later in zijn woning in Haarlem worden aangehouden. Een vuurwapen is vooralsnog niet gevonden.

De Kruisweg werd afgesloten en een speciale speurhond van de Koninklijke Marechaussee zocht naar sporen. De beschadigde voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

© Foto: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.