Politie voorkomt illegale feesten in havengebied IJmuiden, verboden feestje aan Reyndersweg in Velsen-Noord was gepland in één van de bunkers

Pieter van Hove
Velsen

De politie en boa’s hebben zaterdagavond een illegaal feest aan de Industriestraat in het IJmuidense havengebied weten te voorkomen. Ook andere potentiële feesten in de haven zijn door de handhavers verhinderd.

Tijdens surveillance was het hen opgevallen dat bij een garagepand aan de Industriestraat telkens kleine groepjes jongeren naar binnengingen. Daarna gingen de rolluiken weer naar beneden. Na korte tijd gingen de handhavers naar binnen. Zij wisten het feest in de kiem te smoren. Burgemeester Frank Dales (Velsen) zegt in een reactie dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Maar dat iedereen streng is toegesproken. Mogelijk moet de eigenaar van het pand zich dezer dagen melden bij de gemeente. ,,Illegale feesten zijn gevaarlijk, het zijn potentiële verspreidingshaarden die we ons niet kunnen veroorloven.” Ook op andere plekken in het havengebied zijn beginnende feestjes de kop ingedrukt. Dales wil de exacte locaties niet zeggen. Het geplande illegale strandfeest aan de Reyndersweg in Velsen-Noord zou naar nu blijkt in één van de bunkers worden gehouden. Uit voorzorg was zaterdag- en vrijdagnacht de Reynderweg verboden gebied.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.