Weer massaal protest in Bangkok tegen premier

ANP Producties | Bron: ANP

Duizenden mensen kwamen zondag in het centrum van de hoofdstad van Thailand, Bangkok, bijeen om te protesteren tegen premier Prayuth Chan-ocha. Die negeerde zaterdagavond een deadline van zijn tegenstanders om af te treden.

Het was ook het eerste grote machtsvertoon sinds Prayuth op 15 oktober noodmaatregelen had opgeheven. Die waren bedoeld om drie maanden van protesten tegen de regering en de monarchie te stoppen.

"Als hij geen ontslag neemt, moeten we naar buiten komen om hem te vragen op een vreedzame manier te vertrekken", zei protestleider Jatupat "Pai" Boonpattararaksa, terwijl mensen "Prayuth Out" scandeerden.

Monarchie

Het kantoor van de premier plaatste een bericht op Twitter om te zeggen dat hij niet aftreedt. Hij heeft gezegd dat de crisis moet worden besproken in het parlement, dat op maandag en dinsdag een speciale zitting zal houden.

Maar Prayuth's tegenstanders hebben weinig vertrouwen in een bijeenkomst die wordt gedomineerd door zijn aanhangers.

Protesten sinds half juli hebben de grootste druk in jaren op de machthebbers uitgeoefend, vooral de taboedoorbrekende oproepen om de macht van de monarchie van koning Maha Vajiralongkorn te beperken.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.