Het Nova College gaat studenten voorbereiden op de vierde industriële industrie met opleidingen Smart Maintenance, aan de hand van data het onderhoud van installaties beter voorspellen

Pieter van Hove
IJmond

Het Nova College gaat als eerste onderwijsinstelling in Nederland technische opleidingen geven op het gebied van Smart Maintenance op MBO-niveau.

Smart Maintenance is aan de hand van data-analyses het onderhoud van installaties beter voorspellen. Hierdoor wordt het risico op storingen zo klein mogelijk, evenals onnodige stilstand. Het Nova College ontvangt voor dit project bijna 1.6 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast stelt de provincie Noord-Holland 250.000 euro subsidie beschikbaar voor dit project.

Studenten kunnen zich ontwikkelen tot Smart Maintenance expert bij de opleidingen Procestechniek, MyTec, Werktuigbouw, Elektrotechniek, Installatietechniek en Algemene operationele techniek op niveau 3 en 4.

Smart Maintenance wordt gezien als onderdeel van de vierde industriële revolutie. Deze revolutie maakt het mogelijk om gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren. Met als uiteindelijk doel om goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren. Smart Maintenance is sterk in opkomst. Nederland wil daarin voorlopen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.