Politie maakte einde aan diverse illegale feestjes

ANP Producties | Bron: ANP

Op diverse plekken heeft de politie dit weekend een einde gemaakt aan illegale feestjes. Zo kwamen in Hilversum in de nacht van zaterdag op zondag ruim driehonderd bezoekers feesten op een bouwterrein nabij Anna's Hoeve. De dj en een vrouw die een agent schopte, werden aangehouden. Ook in Hengelo en Amsterdam negeerden jongeren de coronaregels en hielden ze kleinschaligere feestjes.

Zo betrapten agenten in het Overijsselse Hengelo een groep jongeren die feestvierden in een sauna op wielen op een parkeerplaats aan de Holtersweg. "Wij zijn hier echt van geschrokken. Er worden met de dag steeds meer mensen ziek en toch worden er feesten gehouden met alle gevolgen van dien", schrijft de Hengelose politie op Facebook. Negen mensen kregen een boete voor onder meer het overtreden van de coronamaatregelen en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Ook achter het station in Hengelo was het zaterdagavond raak. Daar was het erg druk, zagen agenten. Ze hielden meerdere mensen staande, omdat ze zich niet aan de geldende maatregelen hielden. In totaal schreef de politie hier veertien bekeuringen uit.

Geen excuus

In een pand aan de Duivendrechtsekade in Amsterdam greep de politie eveneens in na diverse meldingen van geluidsoverlast. Twintig personen die hier aan het feesten waren, kregen een bekeuring.

"We begrijpen dat het voor iedereen lastig is, maar hou je aan de regels. Een excuus om een feestje te houden is er nu niet", aldus de politie.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.