Premium

Landbouwingenieur Salih Bagci bakt elk weekeinde baklava op De Bazaar in Beverwijk. ’Het is voor mij altijd alsof ik aan het knutselen ben’

Salih Bagci is de hele dag live zijn baklava aan het bakken op De Bazaar.
© foto Ronald Goedheer
Beverwijk

Salih Bagci (55) is eigenlijk landbouwingenieur. En zijn naam betekent ’druiventeler’, het beroep van zijn voorouders. Toch staat hij elke week twee dagen op De Bazaar in Beverwijk met zijn ter plekke bereide baklava. ,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.’’

Wie dacht dat het na vijf uur stil wordt op de Bazaar, heeft er nog niet rondgelopen rond dat tijdstip. Salih is ook anderhalf uur later nog druk in de weer. ,,Ik heb geen stoel, dus we moeten zo even praten, terwijl ik door blijf bakken’’, verontschuldigt hij zich bij voorbaat. Hij is al druk bezig met het voorbakken voor de zondag. ,,Vroeger gooide ik deeg weg, nu bak ik het alvast voor, voor de volgende dag.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.