Omroep Zwart van Akwasi heeft na maand bijna 20.000 leden

ANP Producties | Bron: ANP

Bijna 20.000 mensen hebben zich een maand na oprichting aangesloten bij Omroep Zwart van rapper Akwasi. Dat staat op de website van de aspirant-omroep. Het streven is aan het eind van het jaar 50.000 aspirant-leden te hebben.

Omroep Zwart wil meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio te krijgen. Akwasi is het boegbeeld en een van de bestuurders van Omroep Zwart. Achter het initiatief zitten tal van Amsterdamse organisaties, zoals Paradiso, de Melkweg, kledingmerk Patta, chocolademerk Tony's Chocolonely en muzieklabel Top Notch.

Omroep Zwart is niet de enige aspirant-omroep die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook Omroep X, die zich een paar weken geleden meldde, heeft diversiteit als speerpunt.

Nieuwe omroepen moeten voor 1 januari 50.000 leden hebben. Daarna moeten ze hun plannen overleggen aan onder meer het Commissariaat voor de Media. Uiteindelijk beslist de minister welke omroepen per 2022 worden toegelaten tot het publieke bestel. Inmiddels hebben zich al vijftien omroepen gemeld die hiervoor in aanmerking willen komen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.