Premium

Na een weekend vol warrigheid, wacht nu de week van de waarheid. Nog even volhouden graag, want het beleid lijkt toch te werken | commentaar

Zaterdag werd duidelijk waarom Ferd Grapperhaus niet wil dat we beleidsbeslissing nemen op grond van dagkoersen. Even waande Nederland zich immers in de zo vurig gewenste afdaling van de tweede coronagolf. Even maar. Het feest werd na een kwartiertje alweer vergald door het RIVM. Computerfoutje, bedankt. Alsof de reputatie van partyspoiler van dit instituut nog verdere versterking behoefde.

Fouten maken mag natuurlijk, maar helpen doet het niet. De irritatie over het tekort aan medische mondkapjes in de zorg, trage testen, falend contactonderzoek en bewindslieden die het slechte voorbeeld geven, ligt daarvoor nog te vers aan het oppervlak. Complotdenkers die hun standpunt verdedigen met een opgestoken middelvinger naar bestuurders en zorgpersoneel, zijn natuurlijk het laatste waar we op zitten te wachten. Maar een stuntelende overheid, die het lockdownbeleid zelf als intelligent probeert te verkopen, kan natuurlijk rekenen op de hoon van deze groeiende twijfelbrigade, als we zelfs het aantal besmettingen per dag niet meer kunnen tellen.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.